Sales consulting

Sales ► Consider it done

Home » Sales services » Sales consulting

Sales Consulting

Wij vertalen de strategie door naar de dagelijkse praktijk

In veel salesorganisaties regeert de waan van de dag. Dat is niet erg maar vaak blijkt dat er minder aandacht is voor reflectie, vernieuwing of optimalisatie.

 

Wij adviseren niet alleen op strategisch niveau maar op alle lagen er onder, dus ook tactisch en operationeel. Bij ons krijgt u geen lijvige rapporten die blijven hangen in plannen. Wij vertalen de strategie door naar de dagelijkse praktijk.

 

Skondras staat als partner met een focus op sales bij grote en kleine organisaties aan de basis van vernieuwing. Onze brede marktkennis en dagelijkse ervaring vertalen zich in ‘best practices’ die wij als een blauwdruk voor uw sales organisatie snel en pragmatisch kunnen inzetten.

Wij zijn partners

Wat Skondras doet

Iedere klant heeft een uitdaging die vraagt om specifieke stappen.

Wij helpen partners met:

 • Messaging workshop(s)
 • Plan, architectuur en ROI workshops
 • Markt- & Doelgroepen analyse
 • Sales performance Analyse

Workshop

Messaging

Iedere organisatie heeft een set aan kenmerken de haar uniek maakt. Het is niet altijd makkelijk om deze set en de  aanwezige kennis op een goede manier te communiceren.

 

Messaging workshops helpen bij het helder communiceren van een commerciele boodschap en geven de sales organsiatie richting en structuur.

 

Denk aan:

 • Brand messaging
 • Thought leadership messaging
 • Product messaging
 • Doelgroep messaging

Het komt regelmatig voor dat er gestart wordt met twee of drie workshops om de kernboodschap van het bedrijf duidelijker te krijgen.

Fundament voor effectieve sales

Plan, architectuur en ROI

Wij kunnen u naast de messaging ook een set van twee workshops bieden die de basis gaan vormen voor een goed onderbouwd salesplan. Dit is het fundament om de sales van uw organisatie effectiever en soepeler te laten verlopen. Heel pragmatisch, heel direct, heel tastbaar. Hierdoor kunt u sneller groeien.

 

In deze workshops onderzoeken we de plannen en uw ambities. tevens doen we een analyse van de organisatie, de sales processen, en de relevante parameters die nu de sales processen en de uitkomsten qua o.a. omzet bepalen.

 

Wij zetten in deze workshop onze best-practices en de blue prints in van de effectieve sales organisatie zoals we die bij grote maar ook kleine(re) succesvolle organisaties zien.

 

De kennis en ervaring uit trajecten met onze klantenset is ons Intellectual Property op het gebied van best-in-class sales.

 

Minimizing Stress by Simplifying Sales

Van strategie tot praktische implementatie

&

Stress minimaliseren

Door sales geheel of gedeeltelijk over te nemen

&

Daadkracht & resultaat gedreven

100% focus op het behalen of verbeteren van resultaat

&

Internationale scope

Ideaal voor bedrijven die ondersteuning zoeken in expansie naar andere Europese landen

7

 

Verbeteren begint bij analyseren

Markt- & Doelgroepen analyse

Het verbeteren van sales en marketingresultaten begint bij het analyseren van uw huidige klanten- en prospectsdatabase. Marketing Intelligence consultancy & goede uitgangsdata zijn van doorslaggevend invloed op het salesresultaat.

 

We starten altijd met een kort sweetspottraject waarin wij samen met u fact-based en data-driven gaan bepalen wat de ideale doelgroep van bedrijven voor u is. Uitgangspunt is het profiel van de ideale klant die u als bedrijf nu reeds heeft. De criteria worden nog meer fact based gemaakt en leiden tot een model dat uiteindelijk in een sweetspot aan potentiele klanten resulteert.

 

Lijsten van prospects worden altijd verrijkt met o.a. actuele contactgegevens en de actuele gegevens van de beslissers binnen de DMU. Samen bepalen we vooraf wat de verschillende rollen zijn binnen de DMU waarmee u afspraken wil hebben.

 

Skondras heeft door jarenlange ervaring inzicht in de markt en kan u hierin uitstekend ondersteunen.

 

Analyse

Sales Performance

Hierbij maken we een analyse van de organisatie, de sales processen, de sales tools, het sales management en de commerciële vaardigheden van de individuele accountmanagement.

 

Na afloop geven we een concreet advies over simpele en meer strategische verbeteringen, maar ook de concrete coaching en trainingsbehoefte per account manager is dan in kaart gebracht

 

Praktisch gezien omvat een Sales Performance Analyse traject standaard het volgende:

 • Desktop research – organogram en offertes
 • Interviews over de organisatie en sales management
 • Deelname aan sales overleg / sales meeting
 • Interviews met de accountmanagers
 • Meegaan met account managers naar new business prospects
 • Meegaan met account managers naar bestaande relaties

Afhankelijk van jouw behoefte kunnen we aan dit traject zaken toevoegen of onderdelen weglaten.

 

Het eind resultaat is geen dik rapport maar een heldere presentatie met observaties, een analyse wat (snellere) groei tegenhoudt en ons advies wat je als eerste project dient op te pakken om de sales weer te versnellen.

Weten of Skondras bij u past?

Of brainstormen over uw mogelijkheden?

Quickscan: 10 minuten

Brainstormen met een deskundige

U wilt meer halen uit uw sales? Of u weet nog niet wat u zoekt? Weten of Skondras bij u past?  Wij denken graag met u mee. In een kort gesprek brainstormen wij mee over uw mogelijkheden.

 

Geheel vrijblijvend

Blog

7 valkuilen bij het meten van marketingresultaten

Meten is weten. Dit credo geldt voor bijna alles en zeker ook voor marketingresultaten. Het meten van resultaten is niet alleen belangrijk om de ROI van je campagnes te bepalen, je kunt de resultaten ook gebruiken om toekomstige campagnes te verbeteren. Nog...

read more

Vacatures

Heb jij verkooptalent en aantoonbare ervaring in sales? Reageer dan op onze openstaande vacatures! Vacatures zijn zowel voor intern binnen Skondras als functies bij onze klanten.

Download gratis

Whitepaper Sales anno nu

 • Hoe geeft ook u een boost aan uw winst?
 • Traditionele salestechnieken worden steeds minder effectief: spring in op de laatste ontwikkelingen!

Lees het in de gratis whitepaper.